Gezondheidscentrum Van der Toolen

een vernieuwde visie op gezondheid

Gezondheidscentrum Van der Toolen
Gezondheidscentrum Van der Toolen vanaf de straatkant

Inleiding:

de laatste jaren is gezondheid en welzijn steeds meer een thema onder onze samenleving. Veel mensen proberen gezond te eten en meer te bewegen. Hoewel dit een trend is die we toejuichen zien wij nog veel ruimte voor verbetering. Nederlanders zitten te veel en te lang, hebben moeite om in de supermarkt te kiezen voor vers voedsel en vallen snel terug op het (ultra) bewerkte voedsel. Daarnaast vinden we het lastig om consistent te blijven sporten. Voor ons is gezondheid ook een steeds belangrijker wordend thema, en we helpen je graag op weg. Sinds de jaren ’90 is onze praktijk een begrip in Bennekom en omstreken. Onlangs hebben we echter onze naam veranderd in Gezondheidscentrum Van der Toolen dat meer passend is bij onze vernieuwde kijk op gezondheid. Deze aanpassing hebben we gedaan in verband met onze verbrede aanpak, waarbij we niet alleen focussen op het behandelen van lichamelijke klachten, maar ook het voorkomen hiervan. Sinds deze verandering hebben we gezien dat onze ledenaantallen enorm gegroeid zijn. Wat andermaal onderstreept dat gezondheid en welzijn steeds belangrijker worden in onze samenleving.

Visie en missie:

Bij ons gezondheidscentrum staat duurzame gezondheid voorop. We leggen niet alleen de focus op het behandelen van bestaande gezondheidsproblemen binnen fysiotherapie, maar we moedigen ook actief preventieve maatregelen aan om deze problemen te voorkomen of na een blessure recidief te voorkomen. Dit wordt beschreven in een overzicht op onze website waarin we onze visie op de ideale patiëntenreis binnen ons gezondheidscentrum presenteren. Een ideale patiëntenreis gaat kort gezegd van: Fit worden –> Fit zijn –> Fit Blijven. Om dit te bereiken hebben onze FitCoaches verschillende bewegingsprogramma’s voor je klaar om direct aan de slag te gaan.

Korte lijntjes en binnen ons gezondheidscentrum:

Een van de grote voordelen van ons gezondheidscentrum is dat we verschillende disciplines hebben onder één dak. Hierdoor kunnen we een geïntegreerde en uitgebreide benadering van gezondheid aanbieden. Omdat wij het belangrijk vinden dat onze patiënten fit blijven, bieden wij uitbehandelde fysiotherapiepatiënten die binnen een bepaald profiel passen een gratis kennismakingsgesprek aan met een van de FitCoaches. Deze FitCoach bespreekt persoonlijke doelen om te blijven bewegen. Omgekeerd is dit ook het geval, als je bijvoorbeeld tijdens het zwemmen in ons centrum een vervelende schouderblessure oploopt, is een afspraak met een van onze therapeuten snel gemaakt. Daarnaast benadrukken we onze klantgerichte benadering, waarbij we luisteren naar de behoeften van onze patiënten, individuele behandelplannen opstellen en een persoonlijke en ondersteunende benadering hanteren in elke stap van het proces.

Aanbod en diensten:

In ons gezondheidscentrum vind je voldoende mogelijkheden om aan je gezondheid te werken. Naast ons fysiotherapie aanbod vind je diverse sportmogelijkheden gericht op preventie, behandeling en herstel.

Fysiotherapie: Maak kennis met ons gezondheidscentrum. Binnen de fysiotherapie behandelen onze algemeen fysiotherapeuten reguliere klachten, terwijl onze manueel therapeuten zich richten op het herstellen van gewichtsfuncties en het corrigeren van houding en beweging, voor sportgerelateerde klachten kan je terecht bij onze sportfysiotherapeuten. Daarnaast bieden we shockwave therapie voor hardnekkige klachten, zoals een tenniselleboog en hielspoor. Maatzolen worden zorgvuldig aangemeten, om kleine afwijkingen op te vangen.

 

Neem gerust een kijkje bij ons Fysio-fitness sportaanbod:

Fitness: Verantwoorde sportprogramma’s voor iedere leeftijd en niveau. En laat onze FitCoaches je begeleiden in het behalen van je doelen. Wij bieden verschillende groepslessen aan maar ook personal training en zelfstandige fitness.

Zwembad: Geniet van ons verwarmde bad van 31 graden waar je lekker recreatief kunt zwemmen. Of neem deel aan onze HydroFit-lessen voor een intensieve workout.

Slenderen: gerichte bewegingen op ergonomische banken, plus een hydrojet massage voor een verbeterde bloedsomloop, mobiliteit en spierkracht. Slenderen is geschikt voor iedere leeftijd en niveau, inclusief mensen met (chronische) klachten.

Conclusie

Ons gezondheidscentrum staat klaar om je te ondersteunen bij jouw eigen reis naar een betere gezondheid. Met onze focus op preventieve zorg, een klantgerichte benadering en ons uitgebreide aanbod van diensten, hopen wij jou hierin zo goed mogelijk te begeleiden. Neem direct contact met ons op en zet die eerste stap.