Maatzolen

Het is algemeen bekend dat een kleine afwijking in voetenstand of afwikkelpatroon een serieuze blessure kan veroorzaken of in stand kan houden. Met de juiste schoen of ondersteuning kan dit worden voorkomen en/of verholpen.

VSO Inspectie

Wat gaan we doen?

Onze (sport)fysiotherapeuten analyseren je voetenstand en afwikkeling en bepalen of jouw manier van afwikkelen voor een klacht zou kunnen zorgen, of er een in stand houdt. Vervolgens wordt uitgelegd wat je zou kunnen verbeteren met behulp van een schoen- en/of steunadvies. Uiteraard heeft een analyse en advies ook waarde als er geen klachten aanwezig zijn, ongeacht je sportniveau. De kans op blessures wordt aanzienlijk kleiner bij gebruik van schoenen die passen bij je individuele wensen.

Na analyse van je looppatroon en de afdruk van de dynamische Footscan kan voor jou een maatzool gefabriceerd worden, door een erkend orthopedisch zolenmaker. Deze maatzolen komen al regelmatig bij aanvullende zorgverzekeringen in aanmerking voor (gedeeltelijke) vergoeding. Vraag dit eventueel na bij je zorgverzekeraar.

Sinds november 2010 staan wij met drie (sport)fysiotherapeuten voor je klaar om jou met dit productaanbod van dienst te zijn. Dit product wordt overigens al jaren met veel succes toegepast door collega-sportfysiotherapeut Jules van de Veen van VSO-Papendal.

Onze specialisten in het aanmeten van Maatzolen

Ronald • Sportfysiotherapeut

Ronald Pol

Sportfysiotherapeut
Rick • Sportfysiotherapeut

Rick van Roekel

Sportfysiotherapeut
Sander • Manueel therapeut

Sander van Rooijen

Manueel therapeut