Sportfysiotherapie

Je bent geblesseerd geraakt tijdens het sporten en je wilt zo snel mogelijk herstellen. Tegelijkertijd wilt je niet voor lange tijd stoppen met sporten. In dat geval kan je je het beste laten behandelen door een van onze sportfysiotherapeuten.

Wat is sportfysiotherapie?

Sportfysiotherapie is er op gericht om je sportblessure snel en gericht te verhelpen, zodat je in korte tijd fysiek volledig herstelt. Onze sportfysiotherapeuten weten hoe belangrijk sport en de vereniging voor je zijn en die betrokkenheid zie je terug tijdens je behandeling. Omdat je gedurende de behandeling graag je conditie wilt behouden maar vanwege je blessure toch een stapje terug moet doen, kan de therapeut een alternatief trainingsschema voor je opstellen. Op deze manier kan je op een verantwoorde wijze blijven sporten en tegelijkertijd optimaal herstellen.

Onze sportfysiotherapeuten weten wat er tijdens het sporten gebeurt met je lichaam en kennen zodoende de oorzaken van je blessures. Een snelle constatering van de oorzaak is essentieel voor je herstelproces. De sportfysiotherapeut kan die oorzaak snel constateren, omdat hij als sporter én als therapeut ervaringsdeskundige is.

Tijdens het opstellen van het behandelplan kijkt de sportfysiotherapeut naar je motoriek en aan de hand hiervan kan een analyse gemaakt worden van je blessure. Alle aspecten van je lichaam, zoals coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen, zal de sportfysiotherapeut hierbij betrekken. Vanuit de analyse zal de therapeut een bijpassend behandelplan opstellen dat kan bestaan uit diverse oefenprogramma’s, eventueel in combinatie met trainingsapparatuur.  Herstel naar het conditieniveau ten tijde van voor je blessure staat altijd centraal. Door constant je voortgang te evalueren, kan de sportfysiotherapeut beoordelen of het behandelplan en je aangepaste trainingsschema hieraan bijdragen en eventueel bijgesteld moeten worden. Wanneer je onder behandeling staat bij een van onze sportfysiotherapeuten, merkt je dat je een specialist tegenover je hebt die jou écht als sporter benadert.

Onze specialisten in Sportfysiotherapie

Ronald • Sportfysiotherapeut

Ronald Pol

Sportfysiotherapeut
Rick • Sportfysiotherapeut

Rick van Roekel

Sportfysiotherapeut