Zorgovereenkomsten fysiotherapie 2023

Zoals elk jaar hebben we ons weer gebogen over de verschillende zorgovereenkomsten. Bij deze informeren we jullie over onze situatie in 2023.

Factuur

Let op! Onze overeenkomst met Zorg & Zekerheid vervalt!

Beste patiënt,

Hartelijk dank voor jullie vertrouwen in Gezondheidscentrum Van der Toolen. Het doet ons goed jullie te mogen begeleiden bij jullie hulpvraag over gezondheid. Het is onze missie jullie te helpen, het geeft ons energie.

Wat ons geen energie geeft is de jaarlijkse contracteerperiode met de zorgverzekeraars. Zoals elk jaar is voor ons de tijd aangebroken om de nieuwe zorgovereenkomsten te beoordelen. Zoals elk jaar zijn wij teleurgesteld over de aangeboden voorwaarden en tarieven; de voorwaarden waaronder wij onze zorg moeten uitvoeren worden steeds onzinniger, de tarieven waarvoor we deze zorg moeten aanbieden steeds minder kostendekkend. Tarieven worden nauwelijks geïndexeerd, dit terwijl we al jaren onder de kostprijs werken. Dat dit verstrekkende gevolgen heeft voor het vak fysiotherapie is duidelijk.

Het liefst zouden we ons onafhankelijk willen opstellen ton opzichte van de zorgverzekeraars, maar helaas zit dat er voor ons Gezondheidscentrum niet in. We zijn afhankelijk van ze, en dat bindt onze handen. We hebben in 2023 met alle zorgverzekeraars een overeenkomst, met één uitzondering.
Omdat zorgverzekeraar Zorg & Zekerheid het wel heel bont maakte voor aankomend jaar, hebben we besloten met hen geen overeenkomst af te sluiten voor 2023. Deze zorgverzekeraar verláágde zelfs de tarieven voor fysiotherapie. Voor ons onacceptabel.

Mocht het zo zijn dat je verzekerd bent bij Zorg & Zekerheid, dan adviseren we je te heroverwegen of je dat in 2023 nog steeds wilt zijn. Je blijft als Zorg & Zekerheid-verzekerde altijd welkom in ons Gezondheidscentrum, maar je zult slechts een gedeelte van het behandeltarief vergoed krijgen.

We hopen jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,
Gezondheidscentrum Van der Toolen