Manon Peen

FitCoach
LeefstijlCoach

Wie ben ik?

In 2015 heb ik de studie MSc. Biology afgerond aan de Wageningen Universiteit. Na zes jaar in de milieuwereld te hebben gewerkt was het tijd voor een carrièreswitch. In 2022 heb ik mijn diploma gehaald voor de post-HBO opleiding tot LeefstijlCoach aan de Academie voor Leefstijl en Gezondheid (AVLEG).

Sinds april 2022 ben ik werkzaam bij Gezondheidscentrum Van der Toolen als FitCoach en LeefstijlCoach. Ik geef groepslessen, ik verzorg gepersonaliseerde beweegprogramma’s voor de leden, ik ga met hen in gesprek over een gezonde leefstijl en coach hen daarbij naar duurzame gedragsveranderingen.

Sporten en bewegen zijn dingen die ik graag doe. Ik houd van hardlopen en lange stukken wandelen, ik doe graag mee met groepslessen zoals Bodypump en Zumba, daarnaast geef ik zelf sinds 2016 de groepsles BRN® van House of Workouts. Deze groepsles omvat een cardiotraining met spierversterkende oefeningen waarbij gebruik wordt gemaakt van twee met grit gevulde aluminium buizen.

In mijn vrije tijd luister ik naar podcasts en luisterboeken, het liefst tijdens die lange wandelingen. Daarnaast vind ik het heerlijk om te bakken, misschien kom je binnenkort wel één van mijn creaties tegen in het keukentje bij de wachtkamer. Verder heb ik sinds kort een abonnement op de Efteling. Dus als je me kwijt bent, dan zit ik waarschijnlijk in Kaatsheuvel.