Rick • Sportfysiotherapeut

Rick van Roekel

BIG:49915855604

Master fysiotherapeut
Sportfysiotherapeut
Kniespecialist (lid knienetwerk Ziekenhuis De Gelderse Vallei)
Maatzolen

Wie ben ik?

Als Msc. Sportfysiotherapeut ben ik gespecialiseerd in het behandelen van de (top)sporter. Zowel op het gebied van revalidatie als performance.

In 2012 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Ik behandel patiënten met diverse klachten en ongemakken, wat het werk afwisselend maakt. Mijn voornaamste aandachtsgebied ligt op de sportblessures. In 2020 ben ik afgestudeerd als Master Sportfysiotherapeut aan de Hogeschool van Utrecht. Tijdens deze drie jaar durende masterstudie heb ik mijn kennis over sportblessures nog verder verbeterd, waardoor ik (top)sporters gericht kan helpen tijdens hun revalidatie- of performancetrainingen. Tijdens het afronden van mijn studie heb ik me vooral verdiept in de scheenbeenblessures en enkelbraces.

Samen met Ronald en Sander ben ik actief in het VSO Gelderse Vallei, waar we dynamische voet- en loopanalyses uitvoeren. Hierdoor kunnen wij een gericht advies geven met betrekking tot schoeisel en eventueel inlegzolen. Dit alles is in samenwerking met Sport Medisch Centrum Papendal.

Ik ben naast mijn werkzaamheden op de praktijk ook verbonden aan korfballeague-vereniging DVO uit Bennekom. Hier begeleid ik de spelers op het fysieke vlak en geef ik trainingen die zijn gericht op kracht, conditie en het herstel van de speler.

In mijn vrije tijd beoefen ik onder andere korfbal, padel en pak ik wel eens de skates in plaats van de fiets.