Ronald • Sportfysiotherapeut

Ronald Pol

BIG:59034727404

Praktijkhouder
Sportfysiotherapeut
Kniespecialist (lid knienetwerk Ziekenhuis De Gelderse Vallei)
Maatzolen

Wie ben ik?

Sinds 1990 werk ik met veel plezier bij Gezondheidscentrum Van der Toolen, en in 2012 ben ik samen met collega Joost van de Wateringen praktijkhouder geworden. Al sinds 1995 ben ik allround sportfysiotherapeut. In 2014 heb ik de cursus Dry Needling afgerond.

Bij mijn fietshobby, mountainbike en race, kom ik regelmatig mensen tegen die een verkeerde houding aannemen en hierdoor veel lichamelijke klachten ondervinden. Om deze klachten te verhelpen en te voorkomen, heb ik een BodyGeometry-fit (BG-fit) cursus gevolgd. Hierdoor kan ik je als gecertificeerd Bikefitter optimaal begeleiden bij het uitzoeken van het juiste sportmateriaal en tips geven voor optimaal fietscomfort, waardoor je de kans op blessures vermindert. Naast deze specialisaties ben ik in de regio actief als paramedisch adviseur bij de voetbalverenigingen DTS Ede en VV Bennekom en als sportfysiotherapeut verantwoordelijk voor stellen van diagnoses en trainingsadviezen bij blessures en voor preventie hiervan.

Wij zijn aangesloten bij het Knienetwerk, waarin ik samen met Rick van Roekel het Gezondheidscentrum vertegenwoordig. Binnen het Knienetwerk in onze regio bestaat er een nauwe samenwerking met Ziekenhuis De Gelderse Vallei en andere eerstelijns fysiotherapeuten. We hebben regelmatig overleg over ontwikkelingen binnen de onderzoekswereld en we wisselen expertise uit. Samen hebben wij de Evidence Statement VKB-plastiek uitgerold en streven er naar samen met alle aangesloten netwerkleden een optimale en efficiënte wijze van revalidatie aan te bieden.

Met collega’s Rick van Roekel en Sander van Rooijen beman ik het VSO Gelderse Vallei, waar we dynamische voet- en loopanalyses maken en adviseren bij voetondersteuning.  Binnen de procedure maken we gebruik van een Footscan en videoanalyse. De Footscan wordt dynamisch uitgevoerd. Na analyse, kunnen wij sporters én patiënten een passend advies geven bij het maken van keuzes voor schoenen en eventueel individuele stabiliserende maatsteunzolen. Het VSO netwerk is een samenwerking met het Sport Medisch Centrum in Papendal.