Rick • Manueel therapeut

Rick Jongenburger

BIG:19912396904

Master Fysiotherapie
Manueel therapeut
Wervelkolomspecialist
Schouderspecialist
Enkeltrauma's en -klachten
Kaakklachten

Wie ben ik?

Sinds juli 2022 ben ik werkzaam als Orthopedisch Manueel therapeut en fysiotherapeut bij Gezondheidscentrum Van der Toolen. Ik zet me graag in met mijn ervaring om samen met jou te kijken naar welke behandeling het beste bij je past.

Na het behalen van mijn diploma fysiotherapie aan de Hogeschool van Thim van der Laan in 2009, ben ik mij gaan specialiseren in sport gerelateerde klachten. Bij een hockeyclub in de regio van Utrecht ben ik verantwoordelijk geweest voor sportspreekuren en het begeleiden (trainer coach en/of fysiotherapeut) van jeugdteams en dames 1. Daarnaast ben ik mij ook gaan verdiepen in de wervelkolom en heb in 2018 mijn diploma in de Orthopedische Manuele therapie afgerond. Ruim 12 jaar heb ik hiervoor in een particuliere praktijk in Utrecht gewerkt.

Naast mijn werk sport ik ook graag buiten. Ik houd van hardlopen, mountainbiken en wielrennen. In het verleden heb ik ook gehockeyd. Mijn ervaringen vanuit de verschillende sporten die ik heb beoefend en waar mijn interesse liggen neem ik ook mee in de behandelstrategieën die ik toepas.