Sander • Manueel therapeut

Sander van Rooijen

BIG:89920507004

Master Fysiotherapeut
Manueel therapeut
Schouderspecialist (lid schoudernetwerk Ziekenhuis De Gelderse vallei)
Kaakfysiotherapie
Maatzolen

Wie ben ik?

Voordat ik begon aan de opleiding fysiotherapie heb ik mijn sportopleiding CIOS in Arnhem afgerond. In 2015 behaalde ik mijn diploma fysiotherapie aan de hogeschool Utrecht en in 2022 heb ik mijn diploma Orthopedische manuele therapie behaald.

De afgelopen jaren heb ik verschillende cursussen gevolgd en specialismen doorlopen, zoals loop- en conditietrainer A en B en Obesitastrainer. In 2013 heb ik de cursus Medical Taping afgerond en in 2015 de cursus Dry Needling. Daarna ben ik me gaan specialiseren richting de wervelkolom en de schouder. Ik ben aangesloten bij het schoudernetwerk van Ziekenhuis De Gelderse vallei.

Ik werk nu al een aantal jaar met veel plezier bij Gezondheidscentrum Van der Toolen. Binnen de praktijk behandel ik patiënten met diverse klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Voornamelijk gericht op manueel therapeutische klachten en schoudergerelateerde pathologieën.

Daarnaast verzorg ik samen met mijn collega’s Ronald en Rick dynamische voet- en loopanalyses. Daarbij adviseer ik over voetondersteuning, en meet ik corrigerende zolen aan wanneer  nodig. We doen dit door gebruik te maken van driedimensionale footscans en videoanalyse. Dit gaat in samenwerking met het Sport Medisch Centrum in Papendal.

In mijn vrije tijd loop ik regelmatig hard en doe ik aan krachttraining. Omdat ik hier veel plezier in beleef verzorg ik in mijn woonplaats diverse loop- en krachttrainingen.

Op het gebied van sport, wervelkolom gerelateerde klachten en schouderpathologieën wil ik mij binnen de praktijk graag verder ontwikkelen.